onsdag 22 april 2009

Onsdag

Storbritaniens fem stora leverantörer av mobilt bredband har på uppdrag av IWF (vars uppgift är att motverka barnpornografi, ingenting annat) spärrat The Piratebay.
I praktiken så är det en form av självcensur, där IWF's filter som inehåller siter som är klassade som 18+ tillämpas. I den listan ingår b.la sidor med sexuellt inehåll, information som kan användas i kriminellt syfte (låsdyrkning, narkotika osv.) och sidor om hacking.


Det är ännu ganska lugnt i bloggsfären, Thomas Bodström har avslutat sitt uppdrag som ordförande i Ecpat.

Att 138:An röstades igenom är riktigt goda nyheter och har uppmärksammats av b.la. Henrik-Alexandersson, Farmorgun & Intensifier. Ännu finns det hopp för världen.

New Scientist skriver om att drygt 90% av jordklotet går att resa till på mindre än 48h, då har de inte försökt pendla med skånsk lokaltrafik.

Boing Boing
och CBS skriver om att en man i Texas, USA som sköt sitt offer och mishandlade honom med gevärspipan har blivit dömd till döden med hänvisning till en bibelparagraf:

"35:16 And if he smite him with an instrument of iron, so that he die, he is a murderer: the murderer shall surely be put to death."

Högsta Domstolen har gett avslag på överklagan och frågan är nu om andra bibelparagrafer kan användas på samma sätt

"Exodus 35:2 Six days shall work be done, but on the seventh day there shall be to you an holy day, a sabbath of rest to the LORD: whosoever doeth work therein shall be put to death."

Ibland blir jag rädd för Amerika.

Läs även andra bloggares åsikter om , , ,

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar